Wie zijn we?

Duurzaam, veilig en gezond: zo kunt u de producten van Houtbouw ’t Zand typeren. En zo gaan we ook om met onze medewerkers, leveranciers en klanten, onze partners. Bij alles wat we doen maken we de beste keuze voor de mens en zijn leefomgeving. Daarbij vormt open, eerlijk en transparant communiceren de basis. Hierdoor hebben we de afgelopen decennia een brede vaste klantenkring in de houtbouw opgebouwd.

We bieden een veelzijdig aanbod in maatwerk voor duurzame prefab houtskeletbouw: Gevels, wanden, vloeren tot en met complete kap, in de meest complexe vormen. Alle elementen worden onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden in onze eigen de fabriek computergestuurd, geproduceerd en op een innovatieve en hoogwaardige wijze vervaardigd. Vanuit het distributiecentrum worden onze producten op afroep naar de bouwplaatsen in het hele land gebracht en door onze eigen montage ploegen gemonteerd.

We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen, waarbij we onze kennis en expertise delen.

Houtbouw ’t Zand: Waardevol in Wonen en Werken

Historie

Houtbouw ’t Zand is in 2001 gestart met de ontwikkeling en productie van prefab elementen voor lokale bouw-en aannemersbedrijven. Vanaf de eerste dag ligt de focus op goed luisteren naar de wensen van klanten en inspelen op ontwikkelingen in de houtbouw. Het combineren van deze twee speerpunten bleek een succesformule te zijn, met als resultaat een groei op de vraag naar prefab elementen. Om de kwaliteit te borgen en levertijden zo kort mogelijk te houden, wordt er na enkele jaren besloten de montage van de elementen in eigen beheer te nemen.

In 2004 openen we de eerste productiehal van 1.000 m². Houtbouw ’t Zand wordt steeds bekender als specialist in prefab elementen. De tweede hal van 1.000m² volgt snel en de eerste ontwikkelingen in automatisering wordt met de aankoop van een afkortstraat en invoering van 3D Cad tekenen ingezet. Deze vooruitstrevende strategie stuwt de groei verder omhoog en medio 2007 is de opening van het Houtbouw ’t Zand distributiecentrum een feit. Al snel volgt een nieuw kantoorpand en in 2009 is de volledig geautomatiseerde Hundegger Speedcut 3 aangekocht voor de zagerij.

De afgelopen decennia is de groei van Houtbouw ’t Zand structureel en hoog geweest. We hebben diverse nieuwe klanten door heel Nederland verwelkomd en onze eigen organisatie heeft een aantal wijzigingen ondergaan.

 

Door de pioniersrol in de ontwikkeling van prefab bouwelementen, wordt onze kennis en methodiek vandaag de dag als benchmark voor de houtbouw branche gezien. Het behalen van het KOMO-certificaat voor montage is hier een voorbeeld van. We zijn de eerste en daar zijn we trots op!

 

Dat geeft ons energie en focus om de pioniersrol te blijven vervullen en verder door te ontwikkelen: de zagerij is inmiddels uitgebreid met een Hundegger Turbo drive en een volautomatische Biesse platenzaag, de engineering werkt met de nieuwste innovatieve 2D en 3D CAD software en onze productie wordt continu geoptimaliseerd door de modernste methodieken te integreren in onze processen.
Daarnaast zijn onze locaties uitgebreid.

 

We zijn klaar voor de toekomst, klaar om waarde toe te voegen aan uw projecten. Bent u aannemer of bouwbedrijf en geïnteresseerd hoe we dat voor u kunnen doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Houtbouw ’t Zand… Waardevol in Wonen en Werken.

Ons team

Ons team telt momenteel 55 medewerkers, die zich allen inzetten om een zo hoog mogelijke en consistente kwaliteit te leveren.

 

We werken daarbij in teams. Accountmanagers, Calculators, 2D en 3D engineers, werkvoorbereiders, machinale of assemblage vakmensen en bouwplaats monteurs: allen werken ze nauw samen in constant contact met de opdrachtgever, onze partner.

Missie

Mensen zijn bewust bezig met de duurzame invulling op woon- en werkgeluk in hun leefomgeving en willen daar zelf invloed op hebben. Dat doen ze door producten en leveranciers te kiezen die passen bij hun individuele behoeften en kijk op het leven. De onvoorspelbaarheid die bij de invulling van deze behoeften voorkomt, geeft ons energie. Onze missie is dan ook om de meest waardevolle en ecologisch verantwoorde oplossingen te creëren binnen de individuele behoefte.


Samenwerking op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen is daarbij enorm belangrijk. We durven daarbij te innoveren en onze producten en processen aan te passen aan de klantbehoefte.

Partners

Open, eerlijk en transparant communiceren is de basis voor succes binnen al onze samenwerkingen. Daarbij delen we onze kennis en expertise met onze partners. Dat maakt ons samen sterker. Hierdoor ontstaat een langdurige samenwerking op basis van gelijkwaardigheid.

Een kleine selectie van onze partners

WERKEN BIJ ...

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes,
nascetur ridiculus mus. Sed non nibh enim. Donec eu elit faucibus,
condimentum orci quis, tristique augue.

Werken bij...

Houtbouw ’t Zand, Waardevol in Wonen en Werken.

 

Iedere dag ontwikkelen en monteren we met ons team prachtige, vaak complexe prefab-elementen. Zo proberen we optimaal waarde toe te voegen aan de woon-werkbalans die onze klanten zoeken.

 

Dat doen we met een hecht team dat passie heeft voor het realiseren van maatwerk-oplossingen. Om dit te kunnen realiseren, zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s.

Werken bij...

Houtbouw ’t Zand, Waardevol in Wonen en Werken.

 

Iedere dag ontwikkelen en monteren we met ons team prachtige, vaak complexe prefab-elementen. Zo proberen we optimaal waarde toe te voegen aan de woon-werkbalans die onze klanten zoeken.

 

Dat doen we met een hecht team dat passie heeft voor het realiseren van maatwerk-oplossingen. Om dit te kunnen realiseren, zijn wij continu op zoek naar nieuwe collega’s.