Wat doen we?

Ons proces

Houtbouw ’t Zand is gespecialiseerd in hoogwaardige maatwerk-oplossingen. Je vindt onze toegevoegde waarde dan ook direct terug in de duurzame totaaloplossingen die we onze klanten bieden. Ongeacht het type opdracht: we gaan de uitdaging graag aan om uw specifieke project te realiseren.

Onze accountmanagers en calculatie-specialisten inventariseren uw wensen en verwerken dat in een voorstel met kwaliteitsadvies. Daaraan gekoppeld is een scherpe en complete offerte. Deze wordt door ons team volledig met u doorgenomen en uw feedback wordt verwerkt tot een eindvoorstel. Na opdrachtbevestiging vanuit de klant starten we met het echte werk. Dat bestaat uit de volgende onderdelen.

Engineering

Onze engineers stellen de vereiste constructieberekeningen op en ontwikkelen specifieke 2D en 3D werktekeningen in Autocad. Deze worden uitgebreid met u als opdrachtgever besproken en indien nodig aangepast naar uw wensen. Pas na volledig en finaal akkoord wordt de werkvoorbereiding gestart.

Werkvoorbereiding

Na goedkeuring op de werktekeningen starten de werkvoorbereiders onder meer met het opstellen van digitale zaagbestanden voor de CNC Hundegger zaagmachines. Daarbij worden de benodigde materialen ingekocht en toegewezen middels een detail-projectplanning, zodat de zagerij, assemblage en de bouwplaats-werkzaamheden volgens planning kunnen starten.

Zagerij

Onze moderne zagerij is letterlijk de motor van Houtbouw ‘t Zand. Hier krijgen oplossingen die onze engineers voor uw project hebben bedacht, hun eerste “houten” vormen. De volautomatische zaagmachines zagen foutloos exact de juiste lengtes en hoeken. De juiste maatvoering en verbindingsposities zijn cruciaal in dit deel van het proces. Hiermee borgen we een efficiënte en naadloze doorloop van het assemblagewerk dat onze vakmannen in de assemblagehal uitvoeren.

Assemblage

De accurate aanlevering vanuit de zagerij stelt het assemblageteam in staat om soms zeer complexe elementen met uiterste precisie samen te stellen. De bio-based verwarmde hallen zijn opgedeeld in diverse productielijnen.

We hebben separate productielijnen voor daken, wanden, vloeren, gevels en dakkapellen. Dat garandeert een optimaal efficiënt werkend productieproces. 

Onze Interne Kwaliteits Bewaking (IKB) controleert en verifieert de output van als ons werk. Dat stelt ons in staat om onze hoge kwaliteitsnorm continu te kunnen toetsen en bij te sturen Indien gewenst of noodzakelijk. Zo leveren we de kwaliteit die u van ons mag verwachten.

De geassembleerde elementen worden na een laatste kwaliteitscheck ingepakt voor geconditioneerd transport. Tijdens de planning houden we rekening met actuele weersomstandigheden, waardoor de elementen te allen tijde veilig en in perfecte staat worden geleverd op locatie.

Montage

Houtbouw ’t Zand beschikt over eigen montageploegen. We werken onder een volledig KOMO keurmerk en daar zijn we best trots op! Hierdoor garanderen we dat de elementen op een efficiënte en veilige manier geplaatst worden.

Voordat de elementen vanuit ons distributiecentrum getransporteerd worden naar de bouwplaats, checken onze monteurs de juiste maatvoering op locatie en plaatsen de correcte stelregels. Daardoor kunnen wanden, vloeren en  dakelementen direct na aankomst worden gemonteerd. Dat waarborgt een hoge doorloopsnelheid.

Bij het afmonteren worden alle elementen nagesteld en doorgeschroefd, waarna we het project volgens de kwaliteitsnorm opleveren aan de klant.

 

Onze producten

Daken

Onze gespecialiseerde kappen-productielijn is flexibel opgesteld waardoor we de meest complexe kapelementen  zo efficiënt mogelijk en van hoge kwaliteit maken. Eigenlijk zijn er geen beperkingen wat betreft lengtes, hoeken, kilkepers, kreupele stijlen, mansarde vormen en ronde daken. Sparingen voor schoorstenen, installaties en dakvensters worden ingebouwd we waarna de dakvenstersmonteren en afwerken. Variaties op plaatmateriaal, hoogwaardige en  duurzaam isolatiemateriaal, luchtdichte afwerking en voorbereiding voor alle soorten dakbedekking is mogelijk. De folies en panlatten die we gebruiken zijn van topklasse zodat de kans op beschadiging minimaal is.

Gevels

Onze gespecialiseerde gevellijn is zo opgebouwd dat we alle mogelijke gevel variaties zo efficiënt mogelijk kunnen fabriceren. Hedendaagse eisen aan de isolatiewaardes zijn geen enkel probleem. Ook krijgen we steeds vaker de vraag om gevels zo compleet mogelijk vanaf de fabriek te leveren. Het elektraplan bouwen we op een gegarandeerd luchtdichte manier in, iets wat op de conventionele manier ( te weten inbouw op de bouwplaats) praktisch niet mogelijk is. Het inbouwen van kozijnen en het aanbrengen van gips en gevelbekleding zorgt voor een snelle doorstroom en minder manuren op de bouwplaats. Zo leveren we een mooi totaalproduct en ontzorgen we onze klant optimaal.

Binnenwanden

De binnenwanden van Houtbouw ’t Zand worden met grote zorgvuldigheid door onze engineers ontwikkeld en geproduceerd. Ook hier staat de klant centraal om deze geheel naar wens te produceren. Bijvoorbeeld door het fabriceren van binnenwanden met demontabele platen om later bekabeling en andere installaties te verwerken, maar ook volledig met gips afgewerkte binnenwanden prefab voorzien van alle elektra en leidingen behoren tot de mogelijkheden. Dit zorgt voor een aanzienlijk kortere bouwtijd op de bouwplaats.

Dakkapellen

Houtbouw ’t Zand heeft de vakkennis in huis om maatwerk dakkapellen te fabriceren. Onze ervaring leert dat er een grote variatie aan wensen wat betreft dakkapellen bestaat en dat is voor ons geen enkel probleem.. Het meest voorkomend is dat we de dakkapellen in onderdelen leveren op de bouwplaats waarna onze montageploegen ze assembleren op het dak. Voordeel hierbij is dat er een klein pakket vervoerd wordt waardoor de vrachtkosten beperkt blijven. Mocht het werk het toelaten, dan kunnen we ook de dakkapel prefab assembleren op het element.  Inbouwen van het kozijn,  aanbrengen van de buitenbekleding, sierlijsten en dakbedekking horen hierbij tot de mogelijkheden. 

Onze projecten

Bekijk onze projecten eens: bijzondere vormen, speciale materialen en ingewikkelde constructies zijn eerder regel dan uitzondering. We houden van een uitdaging, waarbij maatwerk de standaard is. Zo creëren we de meest waardevolle oplossingen, perfect passend bij de behoefte van onze klant.

 

Tip: Check ook onze social media kanalen voor de meest recent gerealiseerde projecten!

Op het oude Vinkenterrein in Den Helder produceerden en monteerden wij de elementen voor de nieuwbouwwoningen …

Op het Hembrugterrein in de gemeente Zaanstad staan deze twee oude munitiedepots. Wij hebben de nieuwe kapconstructie …

Na regen komt zonneschijn! Zo ook in Weespersluis tijdens de montage van dit prachtige project. De daktoren …

Wij hebben in Delft een compleet nieuwe HSB constructie geleverd binnen een bestaande hotelconstructie. De gevels, …

Een mooie opdracht voor het speciale dak van de nieuwe Versmarkt Makado te Schagen. Totaal gaat het hier om 3750m² aan elementen! …

Waterwoning met ronde kap- en gevelelementen. Geproduceerd en gemonteerd in Roelofarendsveen. Onze elementen …

Productie en montage van de bovenbouw constructie voor totaal 18 appartementen in Middenbeemster. De appartementen …

Voor onze partner Bouwbedrijf Appelman verzorgden wij 4 kapconstructies aan de Koningsstraat te Den Helder …

Houtbouw ’t Zand is expert in het maken van ronde daken, ook op zo’n bijzonder mooie locatie als deze. Op een landtong bij de …

Een prachtig project in Leidschendam voorzien van onze HSB elementen. We hebben de kapelementen geproduceerd inclusief de diverse …

Houtbouw ’t Zand produceerde en monteerde het volledige casco van Hospice ‘Het tweede thuis’ bij het Amstelmeer.

Westduin Lodge te Sint Maartensvlotbrug, een indrukwekkend appartementen complex waarvoor we de gehele opbouw …

Deze originele stolpboerderij in Egmond-binnen was door een brand bijna geheel verwoest, het enige wat bleef staan waren de bakstenen  …

In het waardevolle gebied “De Duivenvoordecorridor” te Voorschoten hebben we meegewerkt aan de realisatie van …

Het blijft speciaal om te zien, binnen een paar dagen staat er een complete woning! Zo ook hier in Schagen waar we het complete casco …

In de Kwakel hebben we de complete casco’s mogen opleveren voor het project Cube House. De 2 grote vierkante units bestaan uit …

Voor deze villa in Akersloot zijn we gevraagd de bovenbouw van het nieuwe woonhuis en het casco van het bijgebouw te leveren…

In Broek op Langedijk staat deze prachtige woning met een mooie echte mansarde kap! Voor dit project hebben we de volledige bovenbouw …

Duurzaamheid

Houtbouw ’t Zand is STIP gecertificeerd en in het bezit van FSC®, PEFC en meerdere KOMO-certificaten. Werken met hout: een duurzame methode.

 

Waarom hout de basis is in veel van onze producten? Hout laat zich gemakkelijk hergebruiken. Zelfs nadat het hout na hergebruik wordt verbrand voor energie-opwekking, blijft het materiaal CO2 neutraal. Dit komt doordat hout hernieuwbaar is, in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas en aardolie. Met andere woorden: voor elke verloren boom kan er wordt er een nieuwe boom geplant. De CO2opslag blijft hierdoor permanent van kracht.
Dit alles vindt plaats in duurzaam beheerde bossen waarvan we al ons hout en houtproducten ontvangen. Voor elke boom die gekapt wordt, zal er minimaal een nieuwe boom voor worden aangeplant. Deze bossen zijn gecertificeerd door internationaal erkende keurmerken zoals FSC® en PEFC. Ook Houtbouw ’t Zand is FSC® en PEFC gecertificeerd: al het hout dat we verwerken wordt uit gecertificeerde en duurzame bossen gewonnen.

 

Met trots dragen we ook het nieuwe Keurmerk HoutbouwersNL. Hiermee committeren we ons aan top-class houtbouw, prestatie-eisen, productieprocessen en de onafhankelijke toetsing daarop. Het nieuwe keurmerk voor houtbouwsystemen ontzorgt de aannemer die met de WKB te maken krijgt. In de toenemende vraag naar houtbouwsystemen, garandeert dit keurmerk de aannemer dat hij goed zit en hij zijn bouwdossier altijd op orde heeft.

 

Zie hieronder de mogelijkheid om deze certificaten te downloaden.

 

Downloads

Certificering

Houtbouw ‘t Zand is in het bezit van FSC®, PEFC en meerdere KOMO-certificaten en STIP gecertificeerd. Zie hiernaast de mogelijkheid om deze certificaten te downloaden. Verder dragen we met trots het nieuwe HoutbouwersNL logo.

 

Tip: Zie de download Waarom HoutbouwersNL voor meer uitleg hierop!

WERKEN BIJ ...

Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes,
nascetur ridiculus mus. Sed non nibh enim. Donec eu elit faucibus,
condimentum orci quis, tristique augue.

Werken bij...

Houtbouw ’t Zand, Waardevol in Wonen en Werken.

 

Iedere dag ontwikkelen en monteren we met ons team prachtige, vaak complexe prefab-elementen. Zo proberen we optimaal waarde toe te voegen aan de woon-werkbalans die onze klanten zoeken.

 

Dat doen we met een hecht team dat passie heeft voor het realiseren van maatwerk-oplossingen. Om dit te kunnen realiseren, zijn we continu op zoek naar nieuwe collega’s.

Werken bij...

Houtbouw ’t Zand, Waardevol in Wonen en Werken.

 

Iedere dag ontwikkelen en monteren we met ons team prachtige, vaak complexe prefab-elementen. Zo proberen we optimaal waarde toe te voegen aan de woon-werkbalans die onze klanten zoeken.

 

Dat doen we met een hecht team dat passie heeft voor het realiseren van maatwerk-oplossingen. Om dit te kunnen realiseren, zijn wij continu op zoek naar nieuwe collega’s.