Werken bij Houtbouw ’t Zand, wat houdt dat in? Om jullie een kleine indruk te geven gaan we het bedrijf rond en laten we onze medewerkers aan het woord. We beginnen op de tekenkamer, met 2D-tekenaar Paul Blokker.

Paul, wat heeft je doen besluiten te solliciteren bij Houtbouw ’t Zand?
Ik heb niet zelf bij Houtbouw ’t Zand gesolliciteerd. Ik was werkzaam bij een ander bedrijf en eigenlijk niet echt op zoek naar een andere baan. Een uitzendbureau benaderde mij met de vraag. Na wat contact via de mail ben ik toen een gesprek aangegaan met Rob en Michael (directeur en hoofd tekenkamer, red.). Ik voelde tijdens dit gesprek een klik en vervolgens ben ik bij Houtbouw aan de slag gegaan.

We werken met een leuk team en mijn collega’s zijn behulpzaam.

Wat is jouw indruk van Houtbouw ’t Zand?
Een bedrijf waar een goede sfeer hangt. We werken met een leuk team en mijn collega’s zijn behulpzaam. Wel heeft het bedrijf wat last van groeipijn. De taakverdeling verandert en er moet anders gecommuniceerd worden. Dit gaat nog niet 100% goed.
Gelukkig heb ik hier ervaring mee. Bij een vorige werkgever was de situatie vergelijkbaar en dus kan ik helpen bij het verbeteren van processen.
Ik moet trouwens nog even vermelden dat we een fijn kantoor hebben en de airco erg prettig is!

Welke vaardigheden die je in het verleden hebt opgedaan kun je nu gebruiken?
Ik ben ooit begonnen met een grafische opleiding, hierna heb ik gewerkt als rotatie-offsetdrukker bij de Telegraaf. Maar buiten was leuker dacht ik dus aan het werk als timmerman bij een bouwbedrijf uit Oosterblokker en als betonwerker bij een betonbedrijf in Opmeer. Na een studie werktuigbouwkunde weer aan het werk als tekenaar in de bouw, toen als hoofd tekenkamer en als bouwkundig vormgever. De laatste 2 functies bekleedde ik bij een bedrijf in de modulaire bouw. Hier wordt ook houtskeletbouw toegepast, deze ervaring kon ik mooi meenemen. Al moet ik er meteen bij zeggen dat de werken die Houtbouw ’t Zand uitvoert met bepaalde kapconstructies erg ingewikkeld kunnen zijn.

De ervaring die ik heb met verschillende tekenprogramma’s komt hier goed van pas.

Welke nieuwe vaardigheden heb je aangeleerd?
Voordat ik bij Houtbouw aan de slag ging heb ik bijna 13 jaar in 3D getekend. Het was dus weer even wennen om in 2D te tekenen. Het is nog steeds een mooie uitdaging om met complexe kappen en projecten aan de slag te gaan.

Welke ontwikkelingen zie je bij Houtbouw plaatsvinden?
De projecten die we maken worden steeds complexer. De tekentijd neemt dus toe. Samen met een aantal anderen ben ik bezig met het oriënteren op een nieuw tekenprogramma. De ervaring die ik heb met verschillende tekenprogramma’s komt hier goed van pas. We hopen met een nieuw tekenprogramma ook al in een eerdere fase in BIM te kunnen werken.

Op welk vlak wil en kan je jezelf nog ontwikkelen?
Het volledig onder de knie krijgen van het nieuwe tekenprogramma. Ook wil ik graag een rol spelen in het verbeteren en het verkorten van de processen op de tekenkamer.

Waar liggen nog kansen voor Houtbouw?
Volgens mij liggen die echt bij het nieuw tekenprogramma, Vertex. We kunnen meer verschillende werken aannemen als we volledig in BIM kunnen werken. Ook denk ik dat het vinden van personeel makkelijker zal worden. Net afgestudeerden hebben tegenwoordig niet veel kennis meer van 2D autoCAD.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een functie bij Houtbouw ‘t Zand? Kom bij ons werken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.