Werken bij Houtbouw ’t Zand, wat houdt dat in? Om jullie een kleine indruk te geven, gaan we het bedrijf rond en laten we onze medewerkers aan het woord. Dit keer is het Dennis. Hij is na jaren werkzaam geweest te zijn in de montageploeg geswitcht naar de productie, daar is hij nu voorman.

Waarom heb je besloten om de overstap te maken?

Ik wilde graag een nieuwe uitdaging aan gaan en ook het lichamelijke aspect speelde een rol. Ik heb aangegeven dat ik hier aan toe was en daarna veel contact met onze productieleider gehad. Toen de vraag naar nieuwe voorman kwam heeft hij mij benaderd of ik dit wilde. Zo ben ik uiteindelijk aan de slag gegaan. In de toekomst wil ik, als dat mogelijk is, nog wel een stap maken maar voorlopig zit ik perfect op mijn plek.

Wat is er anders aan je werkzaamheden?

Buiten doe je eigenlijk alles samen, natuurlijk heb je de telefoon en onderhoudt je het contact met de uitvoerder maar van echt leidinggeven is geen sprake. Nu ik als voorman werk is dat wel het geval. Ik geef leiding aan een tiental mensen dus ik draag veel meer verantwoordelijkheid. Anders dan op de bouw moet ik ook veel sneller schakelen en is het heel belangrijk om de snelheid in het proces te houden.

Welke kennis van ‘buiten’ heb je mee kunnen nemen?

Het is voornamelijk het inzicht. Omdat ik weet hoe het er buiten aan toe gaat kan ik hier op sturen. Zaken als voorboren, de lengte van de folies, de stapelvolgorde van de elementen en het wel of niet scharnieren van elementen. De kennis vanaf de bouw die ik hier van heb, kan ik heel goed meenemen.
Ik probeer het de jongens buiten zo makkelijk mogelijk te maken. Helaas lukt dit niet altijd omdat het gewoon niet anders kan. Toen ik buiten rondliep klaagde ik hier wel eens over, nu zie ik in dat het gewoon niet anders kan. Deze kennis kan ook delen met de jongens van buiten.

Ik probeer het de jongens buiten zo makkelijk mogelijk te maken.

Wat heb je bijgeleerd en wat wil je graag nog leren?

Ik heb al erg veel geleerd. In al de jaren dat ik buiten heb gewerkt, heb ik misschien 2 à 3 weken binnen gestaan. Ik heb veel inzicht gekregen in het proces en de snelheid van het proces. Op technisch vlak heb ik niet heel veel bij hoeven leren, ik wist uiteraard al hoe onze elementen in elkaar zitten.
Ik heb ook al veel kennis opgedaan, en doe dit nog steeds, op het gebied van leidinggeven. Zo hebben we als voorman verschillende trainingen. Communicatie is in dat opzicht essentieel en hierin worden we goed opgeleid. Het is heel erg belangrijk om goed met de randzaken om te kunnen gaan. Als voorman moet ik bijvoorbeeld een luisterend oor kunnen bieden aan mijn jongens. Ook moet ik functioneringsgesprekken gaan houden. Al deze zaken zijn nieuw voor me.

Ik wil nog even meegeven dat we een erg leuke ploeg hebben en dat het werk mij zeer goed bevalt. We hebben als doel de stijgende lijn voort te zetten en ik ben er van overtuigd dat dit ons gaat lukken!

Lijkt het jou ook leuk om bij Houtbouw ‘t Zand te komen werken? Ga dan naar: https://werkenbijhbz.nl/

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.