Patrick Looper

Patrick Looper

Commercieel manager

Wachten, wachten en nog eens wachten..

Daar sta je weer in de rij voor de kassa of te niksen in de wachtkamer bij de tandarts. Tijd die je besteed aan niks. Wachten, eigenlijk zit niemand er op te wachten. Niet alleen in ons privéleven ervaren we het als vervelend maar ook op ons werk. Graag willen we vooruit maar  zitten we onnodig stil. Door de explosieve groei van de bouw is wachten inmiddels gemeengoed geworden. We moeten wachten op betonvloeren, wachten op kalkzandsteen, wachten op pur-isolatie. Levertijden lijken alleen maar langer te worden. Dit terwijl het tegenwoordig toch mogelijk moet zijn om snel te bouwen?

Mag het wat sneller alstublieft?

Gelukkig is er een manier om deze wachttijd flink te verkorten. Hiervoor dienen we verder te kijken dan alleen traditioneel bouwen. De levertijden op prefab houtskeletbouw zijn namelijk een stuk korter dan die op ‘traditionele’ materialen. Als je kiest voor binnenspouwbladen, binnenwanden of vloeren uitgevoerd in prefab houtskeletbouw staat je project plots een stuk sneller. Zo zit jouw klant al warm en droog, terwijl zijn buurman bivakkeert in een caravan omdat z’n beton er niet is.

Een andere oplossing vinden

Om te bouwen in prefab houtskeletbouw zal er op een andere manier nagedacht moeten worden. Concreet betekent dit dat er in constructief opzicht in sommige gevallen aanpassingen aan het project moeten worden verricht. Gelukkig heeft houtskeletbouwend Nederland de expertise in huis om je hierin te ontzorgen. Als er in een vroeg stadium in overleg wordt gegaan met constructeur en architect kan het niet anders dan dat het project voorspoedig verloopt!

Wat raden we aan

Ben je bezig met het ontwikkelen of tekenen van een project houd dan in een vroeg stadium rekening met houtskeletbouw. Houtskeletbouwers denken graag met je mee. Er kan gewezen worden op de gebruikte standaarden en knelpunten kunnen vroeg worden herkend. Architect en constructeur passen het ontwerp hier vervolgens op aan.
Uiteraard is het in alle gevallen zaak om zo vroeg mogelijk te beginnen met plannen en helder met de opdrachtgever te blijven communiceren. Op deze manier wordt bouwen weer een feest!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.