De eerste!

Vanaf vandaag zal er op de website van Houtbouw ’t Zand met enige regelmaat een blog verschijnen. In deze blogs zal worden verteld over ontwikkelingen binnen de branche en het bedrijf. Op deze manier zijn klanten en eindgebruikers goed op de hoogte van de stand van zaken bij Houtbouw ‘t Zand. We trappen af met het verhaal van Ted. Ted is sinds 2015 calculator bij Houtbouw ’t Zand. Om meer kennis te krijgen van de montage van elementen heeft hij een dag meegelopen met de montageploeg.

Een dag meelopen op de bouw

De wekker ging vroeg deze donderdagochtend, waar ik normaal om 8 uur ’s ochtends begin moest ik nu om 7 uur aanwezig zijn.
Mijn collega’s John, Patrick en Tom hadden al het een en ander voorbereid en de elementen konden van de vrachtwagens gehaald worden.

Het waaide en regende flink deze donderdagmorgen maar dat weerhield ons er niet van om toch te gaan monteren.Onze regenpakken hielden ons gelukkig droog maar tegen de wind waren we niet bestand. De kraan ondervond ook veel hinder van al dat waaien. Na het lossen van de elementen kwamen we even tot rust in de bouwkeet. Na deze pauze wilden we graag beginnen met plaatsen. Helaas was het weer er niet beter op geworden. Het bleef die dag bij het plaatsen van één element. Het was door het weer te gevaarlijk geworden om nog verder te gaan.

Vrijdag waagden we opnieuw een poging. Ondanks dat het nog steeds stevig waaide en er enkele buien vielen werd het toch een mooie dag. Met behulp van een ervaren kraanmachinist bedachten we een goede manier om de elementen zo veilig en snel mogelijk te hijsen. Zo dicht mogelijk langs de woning en pas op het laatste moment omhoog. Ikzelf hielp mee met het goed positioneren en het vastschroeven van de elementen.

Nieuwe inzichten

Al met al ging het plaatsen van de kap zeer voorspoedig. Ik heb nu aan de eerste hand ervaren hoe aansluitingen er in de praktijk uit zien. Een mooi voorbeeld hiervan is de aansluiting van een dakkapel op de kap. Ook heb ik gezien dat ik met het berekenen van het aantal uren dat er gemonteerd dient te worden goed rekening moet houden met het lossen van de vrachtwagen. Ik heb dus een hoop nieuwe inzichten opgedaan en begrijp een stuk beter hoe de werkwijze van Houtbouw ’t Zand eruit ziet.
Waar zou jij binnen je eigen bedrijf een dagje mee willen lopen?

6 Reacties

 1. John

  Ging lekker Ted!

  Antwoord
  • Houtbouw

   Zeker weten John!

   Antwoord
 2. Rob Dekker

  Mooie eerste blog Ted! Ik ben benieuwd wie jouw voorbeeld van een interne stage volgt en wie de volgende blog gaat schrijven!

  Antwoord
  • Houtbouw

   Daar ben ik ook benieuwd naar! Misschien jij zelf wel Rob?

   Antwoord
 3. Patrick kuulkers

  Was een mooi daggie ted

  Antwoord
 4. Houtbouw

  Snel maar weer een keer! Alleen dan wel met beter weer 😀

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.